X

Ceaiul pe care toată lumea ar trebui să îl bea iarna: Întărește sistemul imunitar și te energizează

Ceaiul pe care toată lumea ar trebui să îl bea iarna: Întărește sistemul imunitar și te energizează. Consumul ceaiului potrivit este una dintre cele mai bune modalități de a stimula imunitatea.

De obicei, în această perioadă a anului simțim o pierdere de putere, apatie, eficiența noastră scade, avem dorințe de mai mult somn.

„Motivul este reprezentat de schimbările bruște de temperatură, de frig, de deteriorarea sănătății din cauza unei răceli. În perioada de toamnă-iarnă ne îmbolnăvim cel mai des, de aceea este atât de important să mâncăm bine, să urmăm un regim adecvat, să fim activi fizic și să acordăm organismului odihnă atunci când are nevoie. Fructele, legumele și băuturile sănătoase vă vor ajuta sistemul imunitar. În acest caz, merită să acordați atenție ceaiului de ghimbir”, spune medicul rus Dr. Dilyara Lebedeva.

CITEȘTE ȘI: Rezultate uimitoare: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci în fiecare zi ghimbir, timp de o lună

„În perioada de toamnă-iarnă, oboseala se instalează foarte repede și devine din ce în ce mai dificil să restabilești nivelul de energie. Vă împărtășesc o rețetă pentru o băutură sănătoasă care nu numai că va ajuta sistemul imunitar, dar și va restabili rapid energia”, spune endocrinologul.

Ceaiul pe care toată lumea ar trebui să îl bea iarna: Ceai de ghimbir pentru imunitate

Pentru a prepara 500 ml de băutură sănătoasă veți avea nevoie de:

Rețeta este extrem de ușor de realizat. Mai întâi trebuie să fierbeți apa și apoi să adăugați în ea toate ingredientele. Apoi fierbeți băutura timp de 3-4 minute la foc moderat. Asta este tot! Scoateți recipientul de pe foc, lăsați băutura să se răcească puțin, strecurați și savurați băutura sănătoasă.

La ce mai este bun ghimbirul?

Rădăcina de ghimbir conține multe substanțe utile. Ea conține minerale precum magneziu, fosfor, calciu, fier, zinc, potasiu, crom, mangan, siliciu, precum și vitaminele A, B1, B2, B3, C, E și K.

De asemenea, este bogată în aminoacizi precum leucina, valina, izoleucina, treonina, lizina, metionina, fenilalanina și triptofanul.

Are următoarele proprietăți utile:

„Dacă nu doriți să beți ceai cu ghimbir, atunci această rădăcină poate fi consumată – beneficiile cu siguranță nu vor scădea. De exemplu, puteți mesteca o bucată de rădăcină, astfel încât componentele utile să fie absorbite în mucoasa bucală și să prevină răspândirea infecției.

CITEȘTE ȘI: Ghimbir și usturoi, combinația pe care trebuie să o încerci: Reduce glicemia și protejează creierul

Unele gospodine adaugă ghimbir la mâncărurile gata preparate pentru a le da un gust neobișnuit”, spune medicul, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro